»Kmetje so v nekaterih oljčnikih opazili majhen ulov oljčne muhe, a veliko škodo na plodovih, kar jih je v bistvu malo zmedlo.«
»Industrija lahko razpolaga z velikimi sredstvi, veliko vlaga v te potvorbe in seveda tiste, ki so zelo dobre, jih tudi zelo težko ugotovimo. Ampak to ne pomeni, da jih ne – daleč od tega.«
»Če želimo v oljčnem olju ohraniti kar največ za zdravje koristnih snovi, predvsem antioksidantov, je najbolje, da ga uporabljamo za hladne jedi, ali pa da ga dodamo v čim kasnejši fazi kuhanja.«
»Najpogostejše napake so, da informacije niso podane na način, kot predpisuje zakonodaja – da so podane s premajhnimi črkami, zapisane nečitljivo in podobno. Redke pa so napake, da so informacije, ki so podane, napačne. Se pa zgodi, da določene informacije na embalaži tudi manjkajo.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju